Ugnsstekt korv med rödbetor, äpplen och potatisklyftor

Serverar: 4 portioner

Praktisk mat där alla ingredienserna lagas samtidigt i ugnen.

Ingredienser

  • 1 bit mager falukorv, ca 400 g
  • 1 dl mager riven ost,10 % fett
  • 600 g potatis
  • 600 g rödbetor
  • 2 fasta äpplen
  • Sås
  • 1 1/2 dl gräddfil
  • 1 1/2 dl filmjölk
  • 2 msk riven pepparrot
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225º.
    2. Tvätta och klyfta potatisen. Skala och klyfta rödbetorna. Lägg allt på en bakpappersklädd plåt. Stek i mitten av ugnen i 10 minuter.
    3. Skär korven i skivor. Kärna ur och klyfta äpplena.
    4. Ta ut plåten och lägg på äppelklyftor och korvskivor, i en rad lite på varandra. Strö över osten. Stek ytterligare 15-20 minuter.
    5. Rör ihop gräddfil, filmjölk och pepparrot. Servera såsen till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben