Ugnsstekt korv med rödbetor, äpplen och potatisklyftor
Serverar:
4 portioner
Praktisk mat där alla ingredienserna lagas samtidigt i ugnen.
Ingredienser
1 bit mager falukorv, ca 400 g
1 dl mager riven ost,10 % fett
600 g potatis
600 g rödbetor
2 fasta äpplen
Sås
1 1/2 dl gräddfil
1 1/2 dl filmjölk
2 msk riven pepparrot
Instruktioner
Sätt ugnen på 225º.
Tvätta och klyfta potatisen. Skala och klyfta rödbetorna. Lägg allt på en bakpappersklädd plåt. Stek i mitten av ugnen i 10 minuter.
Skär korven i skivor. Kärna ur och klyfta äpplena.
Ta ut plåten och lägg på äppelklyftor och korvskivor, i en rad lite på varandra. Strö över osten. Stek ytterligare 15-20 minuter.
Rör ihop gräddfil, filmjölk och pepparrot. Servera såsen till.
Liknande recept
Ugnstekt korv med rödbetor, äpplen och potatisklyftor
4
Saftigt bröd med äpple eller rödbetor
4.8
24
12
Ugnssteka äpplen
4
Korv Stroganoff
4.7
3
15
Korv Stroganoffgratäng
4.5
45 min
4
19
Röd vinbärssylt med äpple
10
Ugnspannkaka med bacon och äpplen
4.9
50 min
4
4
Ugnsstekta fyllda isterband
4
30 min
4
Älgstek med äpple och lök
3.6
1 h
4
2
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!