Ingredienser
400 gr torskfilé
2 ½ dl torrt, vitt vin
300 gr laxfilé
1 ½ fiskbuljongtärning
½ purjolök
2 ½ dl matlagningsgrädde
½ gul lök
1 dl créme fraiche
1 msk smör
2 dl vatten
1 vitlöksklyfta
1 pkt saffran á ½ g
1 ½ tsk tomatpuré
300 g räkor
1 ½ tsk salt
1 burk musslor 150g (kan uteslutas)
1 tsk timjan
1 tsk basilika
Vitlöksmajonnäs
1 Äggula
1 ½ tsk tomat puré
1 tsk fransk senap
½ krm kajennpeppar
2 dl olja
1 ½ krm salt
1 tsk vinäger
3 - 4 vitlöksklyftor
1 dl créme fraiche
Hej Har testat fiskgrytan och den absolut rekommenderas. Mycket god.
Väldigt gott! Vi använde färska blåmusslor så vårt tillvägagångssätt blev lite annorlunda. Vi använde mer vatten också för att få det mer sopplikt.