Ulvölimpa

Serverar: 8 portioner

Tid: 2 timmar 45 minuter

Lättbakade och långjäsande supergoda limpor!

Ingredienser

  • 1 l ljummet vatten
  • 3 ägg
  • 3 pkt jäst
  • 500 g farinsocker
  • 1 tsk salt
  • 1-2 tsk brödkryddor
  • 2 kg rågsikt
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i en bunke. Tillsätt det 37 gradiga vattnet. Blanda i farinsocker, salt, brödkryddor och ägg. Tillsätt mjölet lite i taget till en inte alltför hård deg. Blanda degen en liten stund.
    2. Baka ut den direkt till 8 limpor. Lägg 4 limpor per långpanna på bakplåtspapper. Pensla limporna med smält smör. Låt limporna jäsa i två timmar.
    3. Grädda i mitten-nedre delen av ugnen i ca 20 min. Sänk därefter värmen till ca 75-100 grader. Grädda ytterligare i 10 min. Kallna under bakduk.

    Kommentarer (5)

    pasen 13 oktober 2008

    vadå ska man baka ut till 8 limpor å bara grädda 4 eller ska man höja tempen i ugnen efter första gräddningen....

    Nelliesmamma-07 14 oktober 2008

    Halloj pasen!! Jag kanske inte var så tydlig där!!! Av hela satsen blir det 8 limpor och det blir två långpannor, vill du halvera receptet blir det 4 limpor i en långpanna. Förlåt, jag tror att jag tänkte fortare än jag hann skriva där!! :-) Hoppas att du provar dessa för de är goda tycker jag!! Mvh Camilla

    Nelliesmamma-07 14 oktober 2008

    Gräddningen är lika för båda plåtarna, först högre värmen och sedan lägre värmen. :-)

    babsan50 7 december 2009

    Jag funderar på hur små/stora dessa limpor blir för det är ju inte å stora mängder ingredienser. Ska det bli som baguetter , eller????

    Nelliesmamma-07 10 december 2009

    Babsan50!! Det blir fulla långpannan med bröd, ordentliga limpor. Lycka till!! :-)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben