Hemmagjord Umami-dressing till hamburgare.
Info om Umami-pasta:
Umami-pasta kostar 49 kr tuben, importeras av Möllans ost i Malmö och säljs på välsorterade delikatessbutiker i Sverige.
Umami finns också naturligt. Och det är dessa naturens umamirika råvaror som tomatpuré, vitlök, ansjovis, svarta oliver, balsamvinäger, Karljohansvamp, parmesan, olivolja, vinäger, socker och salt som umamipastan består av.
Ingredienser
1 dl rapsolja
1 tsk senap
1 tsk socker
1 st äggula
1 tsk vinäger/ättika
1 vitlöksklyfta, pressad
1 knippa persilja
1 msk umami-pasta
1 tsk tryffel
1 tsk citronjuice
1 krm salt
1 krm peppar
Instruktioner
- Alla ingredienser skall helst vara rumstempererade.
- Blanda äggulan med alla ingredienser utom oljan. Oljan ska sedan vispas i droppvis i början, detta är mycket viktigt annars skär sig dressingen. Om dressingen skär sig under tillsättningen av olja kan man tillsätta 1 msk varmt vatten och sedan vispa ihop dressingen igen.
- Tryffelarom, citronjuice, salt och peppar blandas efter egen smak.
Hittar du ingen umami-pasta går det lika bra med Natural Umami krydda från Santa Maria. Tryffel kan också väljas bort eftersom man sällan hittar det i butiker :)
- Låt gärna dressingen stå och gotta till sig i kylskåp till dagen efter.
Kommentarer (0)