Umami-dressing

Serverar: 4 portioner

Tid: 15 minuter

Hemmagjord Umami-dressing till hamburgare. Info om Umami-pasta: Umami-pasta kostar 49 kr tuben, importeras av Möllans ost i Malmö och säljs på välsorterade delikatessbutiker i Sverige. Umami finns också naturligt. Och det är dessa naturens umamirika råvaror som tomatpuré, vitlök, ansjovis, svarta oliver, balsamvinäger, Karljohansvamp, parmesan, olivolja, vinäger, socker och salt som umamipastan består av.

Ingredienser

  • 1 dl rapsolja
  • 1 tsk senap
  • 1 tsk socker
  • 1 st äggula
  • 1 tsk vinäger/ättika
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 1 knippa persilja
  • 1 msk umami-pasta
  • 1 tsk tryffel
  • 1 tsk citronjuice
  • 1 krm salt
  • 1 krm peppar
  • Instruktioner

    1. Alla ingredienser skall helst vara rumstempererade.
    2. Blanda äggulan med alla ingredienser utom oljan. Oljan ska sedan vispas i droppvis i början, detta är mycket viktigt annars skär sig dressingen. Om dressingen skär sig under tillsättningen av olja kan man tillsätta 1 msk varmt vatten och sedan vispa ihop dressingen igen.
    3. Tryffelarom, citronjuice, salt och peppar blandas efter egen smak. Hittar du ingen umami-pasta går det lika bra med Natural Umami krydda från Santa Maria. Tryffel kan också väljas bort eftersom man sällan hittar det i butiker :)
    4. Låt gärna dressingen stå och gotta till sig i kylskåp till dagen efter.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben