Underbara nöt-"twix"-bitar

Serverar: 35 portioner

Tid: 30 minuter

Mums! Knapriga söta små rutor, inte direkt nyttigt bara...

Ingredienser

  • Botten
  • 100 g smör
  • 1 äggula
  • ½ dl strösocker
  • 3 msk sirap
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 3-3 ½ dl vetemjöl
  • Ev 1 msk vatten
  • Kola
  • 150 g smör
  • 2 msk mjölk, grädde eller tjock youghurt
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl sirap
  • 2 dl blandade hackade nötter
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 msk vetemjöl
  • Garnering
  • 100-200 g choklad
  • Instruktioner

    1. Botten: Smält smöret och låt svalna lite. Blanda i äggula, socker, och sirap. Blanda de torra ingridienserna i en skål och blanda sedan ihop allt. ( ta inte allt mjöl på en gång ) Tryck ut i en liten långpanna, grädda 10 min 200 grader
    2. Kola: Smält smöret i en kastrull och häll i socker, vaniljsocker och sirap. Låt koka ett litet tag. Blanda i mjölk/ grädde/ youghurt och mjöl. Blanda till sist i nötterna Häll på den förgräddade botten och sätt in i ugnen igen, 5-10 min
    3. Hacka chokladen och häll på den varma kakan. Låt den smälta på och bre jämnt över hela kakan. Skär i rutor och lägg på ett fat Låt kallna i kylskåp. Förvara dem i en burk i kylen

    Kommentarer (3)

    jonasrosenqvist 17 oktober 2008

    Ser ut som en kaka min moster brukade göra och den var supergod, måste prova :)

    Mehukatti 14 mars 2009

    Väldigt GODA rutor! Smaken får en femma. Enda minuset var att jag hade svårt att få kakan ur formen.

    paulinakuutti 10 februari 2012

    vilka sorters nötter?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben