Ungherrar

Serverar: 40 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Enkla men lättbakade och otroligt goda småkakor

Ingredienser

  • 4 ½ dl vetemjöl
  • 1 dl marsanpulver för kokning
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl strösocker
  • 250 g smör
  • Garnering
  • 1 ägg
  • Pärlsocker
  • Instruktioner

    Blanda mjöl, marsanpulver, vaniljsocker, bakpulver och socker i matberedaren med kniven monterad. Skär smöret i bitar och lägg i skålen och kör tills det bildas en deg. Plasta in degen och låt den ligga i kylen 1 timme. Ta upp degen på mjölat bakbord. Dela degen i 4 bitar. Rulla ut bitarna till fingertjocka längder. Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper och pensla dem med uppvispat ägg. Strö över pärlsocker och skär längderna i ca 4 cm långa bitar. Grädda mitt i ugnen, cirka 10 minuter. Låt kallna på galler. Förvara i burk med tättslutande lock.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben