Ungkarlshjärtan är en form av vaniljhjärtan, som ska vara lätta att baka
Ingredienser
Smördeg
6 dl vetemjöl
½ tsk salt
250 g margarin
1 ägg
1-2 tsk ättikssprit
2-3 msk vatten
Fyllning
Ca 2 dl marsánkräm färdig
Ev. bär av något slag
Garnering
Florsocker
Instruktioner
- Smördeg: Blanda mjölet och salt i en bunke smula ner margarinet i mjölet med en gaffel eller fingrarna. Vispa upp ägget med en gaffel i en kopp, blanda ner ättikan och vattnet. Häll ner i bunken och arbeta i hopp till en deg. Slå in degen i plastfolie och låt den vila i kylskåpet en timme. Kavala ut degen till en tjocklek av ca 3-5 mm på en mjölad bänk.
- Kavla ut smördegen och vik in florsocker i degen och kavla lite till för att skapa en fin yta.
Om du har köpt helt färdigblandad marsansås gå till nästa moment, annars blanda till marsanen.
- Tag en pepparkakshjärta-form och stansa ut hjärtan.
Lägg marsansås och ev. bär eller nåt på hälften av hjärtanen. Tag den andra hälften och lägg ovanpå hjärtanen med fyllningen. Tryck till kanterna så de liknar vaniljhjärtan.
Eller använd hjärtformar eller pappersformar.
- Grädda i 250 grader i mitten av ugnen ca 10 minuter beroende på ugn.
- Låt kakorna svalna en stund.
- Pudra därefter med florsocker.
Kommentarer (0)