Uppsala-soppa

Serverar: 4 portioner

God

Ingredienser

  • 400 g rimmad oxbringa eller färsk högrev
  • 1 liter vatten
  • 1 gul lök
  • 2 morötter
  • 150 g kålrot
  • 100 g rotselleri
  • ½ purjolök (ca 100 g)
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 3 msk persilja ,hackad
  • Instruktioner

    1. Putsa bort fett och senor och skär köttet i små tärningar ca ½ cm.
    2. Låt vatten koka upp i en stor kastrull. Lägg i köttet och låt sjuda ca 20 minuter tills köttet börjar kännas mört. Ta bort skumm som bildats. Prova med en sticka.
    3. Skala och hacka löken. Skala och strimla rotfrukter och purjolök. Lägg ner i soppan och låt allt sjuda vidare tills även rotfrukterna känns mjuka, ca 20 minuter.
    4. Smaka av soppan med ev ytterligare salt och peppar. Servera soppan rykande het toppad med hackad persilja.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben