Uppsalastuvningen är väl värd att prova den är god, mättande och lättlagad.
Ingredienser
400 g kokt rimmad oxbringa
1 l buljong från oxbringan alt. grönsaks- eller kycklingbuljong
1 stor morot
½ kålrot
1 purjolök
1 gul lök
½ rotselleri
4 potatisar, av fast sort
1 lagerblad
Timjan
3 vitpepparkorn
3 kryddpepparkorn
Salt
Persilja
Senapskesella
2 dl kesella, 10 %
3 msk grovkornig senap
Salt
Peppar
Instruktioner
- Blanda kesellan med senapen. Smaka av med salt och peppar.
- Skär oxbringan och alla skalade grönsaker i cirka 2x2 cm stora tärningar.
- Koka oxbringan och grönsakerna i buljongen från oxbringan, cirka 10 minuter under lock. Krydda med lagerblad, timjan, vit och kryddpeppar
- Smaka av med salt och servera med hackad persilja. Toppa med senapskesella.
Kommentarer (0)