Uppsalastuvning

Serverar: 4 portioner

Uppsalastuvningen är väl värd att prova den är god, mättande och lättlagad.

Ingredienser

  • 400 g kokt rimmad oxbringa
  • 1 l buljong från oxbringan alt. grönsaks- eller kycklingbuljong
  • 1 stor morot
  • ½ kålrot
  • 1 purjolök
  • 1 gul lök
  • ½ rotselleri
  • 4 potatisar, av fast sort
  • 1 lagerblad
  • Timjan
  • 3 vitpepparkorn
  • 3 kryddpepparkorn
  • Salt
  • Persilja
  • Senapskesella
  • 2 dl kesella, 10 %
  • 3 msk grovkornig senap
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Blanda kesellan med senapen. Smaka av med salt och peppar.
    2. Skär oxbringan och alla skalade grönsaker i cirka 2x2 cm stora tärningar.
    3. Koka oxbringan och grönsakerna i buljongen från oxbringan, cirka 10 minuter under lock. Krydda med lagerblad, timjan, vit och kryddpeppar
    4. Smaka av med salt och servera med hackad persilja. Toppa med senapskesella.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben