Uppsalatårta

Rulltårta av nötmaräng fylls med punschgrädde och jordgubbar.

Ingredienser

  • 5 äggvitor
  • 3 dl strösocker
  • 150 g finhackade hasselnötskärnor
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 msk kakao
  • 1 påse mandelspån (50 g)
  • Fyllning
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 msk punsch eller arrak
  • 250 g jordgubbar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret lite i taget och fortsätt att vispa. Blanda nötter, mjöl och kakao och vänd försiktigt ner det i smeten.
    2. Bred ut smeten i en långpanna 30 x 40 cm klädd med bakplåtspapper. Strö över mandelspån.
    3. Grädda mitt i ugnen 15-20 min. Stjälp upp kakan på sockrat papper. Låt den svalna under långpannan. Dra loss papperet ovanpå.
    4. Vispa grädden och smaksätt den med punsch. Skiva jordgubbarna. Bred grädde på botten och strö över jordgubbarna. Rulla ihop ganska löst till en rulltårta. Lägg den på ett fat med skarven nedåt.
    5. Skär tårtan i bitar vid servering.

    Kommentarer (1)

    evalena65 18 augusti 2012

    min blev så hård att den ej gick att rulla ihop

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben