Utepizza

Serverar: 1-2 portioner

Ingredienser

  • Sconesdeg på 2,5 dl mjöl (fungerar också med 1 st pizzamix)
  • Tärnad ost
  • Skivad lök
  • Rökt skinka i strimlor
  • Ananas
  • Räkor
  • Annat lämpligt tillbehör
  • Tomassås
  • Kryddor (exempelvis oregano, salt och svartpeppar)
  • Instruktioner

    Detta är ett recept för dig som vilä äta pizza ute, och inte på restaurang. Receptet är för en pizza och den utrustning du behöver är en teflonpanna med brännare. Stek löken. Tryck sedan ut 1/2 av degen i stekpannan. Bred på hälften av tomatsåsen och lägg därefter på hälften av fyllningen. Spara 1 cm deg längs kanten av pannan. Krydda i lämplig mängd. Gör därefter ett lock av den återstående degen och lägg det ovanpå fyllningen. Nyp sedan ihop kanterna och stek på ganska svag värme i ca 10-15 minuter. Vänd därefter pizzan och stek lika länge på andra sidan. Servera!

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben