Linsplättar som blir utsökta friterade men som också kan stekas.
Ingredienser
5 dl röda linser
½ gul lök
1 röd chilifrukt
1 krm kajennpeppar
½ tsk spiskummin
½ tsk fänkålsfrön
½ tsk malen koriander
2 msk majsstärkelse
1 tsk salt
1 dl vatten
5 dl rapsolja till fritering
Instruktioner
- Blötlägg linserna i 1 timme. Sila av.
Skala och finhacka löken. Dela, kärna ur och skiva chilifrukten.
- Mixa linser, kajennpeppar, spiskummin, fkänkålsfrön, koriander, majsstärkelse och salt i en mixer till en slät smet. Rör ner lök och chilifrukt i smeten.
- Värm rapsoljan till ca 160 grader i en wokpanna eller kastrull.
- Klicka ner 1 msk av smeten från en sked till små fina kakor i oljan. Fritera gyllenbruna i ca 1 minut.
- Låt plättarna rinna av på ett tjockt hushållspapper.
- Servera dem varma.
Kommentarer (0)