Vadas

Serverar: 6-8 portioner

Linsplättar som blir utsökta friterade men som också kan stekas.

Ingredienser

  • 5 dl röda linser
  • ½ gul lök
  • 1 röd chilifrukt
  • 1 krm kajennpeppar
  • ½ tsk spiskummin
  • ½ tsk fänkålsfrön
  • ½ tsk malen koriander
  • 2 msk majsstärkelse
  • 1 tsk salt
  • 1 dl vatten
  • 5 dl rapsolja till fritering
  • Instruktioner

    1. Blötlägg linserna i 1 timme. Sila av. Skala och finhacka löken. Dela, kärna ur och skiva chilifrukten.
    2. Mixa linser, kajennpeppar, spiskummin, fkänkålsfrön, koriander, majsstärkelse och salt i en mixer till en slät smet. Rör ner lök och chilifrukt i smeten.
    3. Värm rapsoljan till ca 160 grader i en wokpanna eller kastrull.
    4. Klicka ner 1 msk av smeten från en sked till små fina kakor i oljan. Fritera gyllenbruna i ca 1 minut.
    5. Låt plättarna rinna av på ett tjockt hushållspapper.
    6. Servera dem varma.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben