'Väldigt mycket kola'-kakor

Serverar: 30 portioner

Tid: 30 minuter

Kolasnittar som blir underbart sega med riktigt mycket kolasmak. Mycket lättbakade. Kan bakas på morgonen om man masar sig upp en kvart tidigare och muntra upp arbetskollegor eller klasskamrater. Eller vem som helst.

Ingredienser

  • 100 g rumsvarmt smör
  • 0,3 dl strösocker, ca
  • 0,3 dl råsocker, eller endast 0,6 dl råsocker
  • 2 msk kolasås (sådan man har till glass)
  • 40 g hårda gräddkolor
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 dl vetemjöl
  • ½ dl Potatisfiber, eller 2½ dl vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Rör ihop smör, socker och kolasås till en smidig smet.
    2. Lägg kolorna (Jag använde en ask Werther's original minis sugarfree) i en hållbar påse och krossa dem i varierande stora bitar (både 'riktiga' bitar och 'damm').
    3. Häll kolakrosset i smörblandningen. Tillsätt mjöl, potatisfiber och bakpulver och knåda ihop till en deg.
    4. Rulla ut två längder av samma längd som plåten. Platta till och tryck ner med en gaffel. Hett tips är att lyfta bakplåtspapperet från plåten till en arbetsbänk och platta ut längderna där)
    5. Grädda i övre delen av ugnen i 175 °C i 10-15 min (längderna får en lätt gyllenbrun färg).
    6. Skär längderna med diagonala snitt medan de är varma.
    7. Låt svalna.

    Kommentarer (1)

    jezzysnor 27 mars 2014

    Älskar dessa kakor, blir sega och supergoda :D

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben