Välkomstkalops från Saltkråkan
Långkok som blir jättegott och enkelt att laga.
Ingredienser
1 kg nötkött gärna högrev
2 tsk salt
1 krm vitpeppar
3 msk vetemjöl
Till stekning
3 msk smör
2 små rödlökar
15 kryddpepparkorn
4 lagerblad
1 msk svampsoja
5 dl vatten el buljong
2 morötter skurna i 1 cm slantar
Instruktioner
- Skär köttet i två cm tjocka skivor och sedan i cm bitar. Lägg i plastpåse med mjöl, salt och vitpeppar, ruska omkring.
Grovhacka löken och fräs i smör tills den är genomskinlig. Lägg i köttet och vänd omkring. Koka upp vatten och buljong och häll över köttet. Skumma om nödvändigt. Lägg sedan i kryddpeppar och lagerblad och häll i sojan. Sänk värmen och låt puttra i 1-2 timmar tills köttet känns mört. Lägg i morötterna när köttet börjar bli färdigt.
- Servera direkt ur stekgrytan med potatis.
Liknande recept
Kommentarer (0)