Välkomstkalops från Saltkråkan

Serverar: 4 portioner

Tid: 3 timmar

Långkok som blir jättegott och enkelt att laga.

Ingredienser

  • 1 kg nötkött gärna högrev
  • 2 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 3 msk vetemjöl
  • Till stekning
  • 3 msk smör
  • 2 små rödlökar
  • 15 kryddpepparkorn
  • 4 lagerblad
  • 1 msk svampsoja
  • 5 dl vatten el buljong
  • 2 morötter skurna i 1 cm slantar
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i två cm tjocka skivor och sedan i cm bitar. Lägg i plastpåse med mjöl, salt och vitpeppar, ruska omkring. Grovhacka löken och fräs i smör tills den är genomskinlig. Lägg i köttet och vänd omkring. Koka upp vatten och buljong och häll över köttet. Skumma om nödvändigt. Lägg sedan i kryddpeppar och lagerblad och häll i sojan. Sänk värmen och låt puttra i 1-2 timmar tills köttet känns mört. Lägg i morötterna när köttet börjar bli färdigt.
    2. Servera direkt ur stekgrytan med potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben