Serverar: 10-12 portioner
Nyttig, hållbar jättegod salladö som kan förvaras mer än en vecka i kylskåp.
Lika god till både kött och fisk, eller som lunchrätt med en brödskiva.
Ingredienser
3-4 grovt rivna morötter
1 kg strimlad vitkål
2 strimlade paprikor (röda)
1 strimlad purjolök
2 hackade saltgurkor
SÅS
1 dl vitvinsvinäger
1 dl rapsolja
2 msk strösocker
3 tsk salladskrydda
1 tsk salt
Instruktioner
- Blanda de strimlade grönsakerna i en stor skål
- Koka upp såsen och slå den het över grönsakerna
- Slå slladen i en förpackning som kan tillslutas och förvara i kylskåp
Liknande recept
Kommentarer (1)
Rapsolja och socker i en sallad? Är det ett dåligt skämt eller läkemedelsföretagens försök att hålla människor sjuka? Jag beordrar alla människor att läsa på om vad frö-oljor gör med våra kroppar. Sen slutar vi kanske även med att LÄGGA TILL socker i våra sallader.