Värdshuslimpa

Serverar: 3 portioner

Nyttigt, saftigt och gott!

Ingredienser

  • 8 dl rågsikt
  • 12 dl grahamsmjöl
  • 8 dl vetemjöl
  • 8 tsk bikarbonat
  • 1,6 liter filmjölk
  • 4 dl sirap
  • Instruktioner

    1. Ugn: 175 grader.
    2. Blanda allt mjöl och bikarbonat i en stor bunke. Rör ner filmjölk och sirap. Arbeta ihop degen som blir ganska lös.
    3. Häll degen i 3 smorda avlånga formar à 1,5 liter. Grädda bröden i nedre delen av ugnen ca 1 ½ timme.
    4. Ta bröden ur formarna och låt dem kallna på galler under bakduk. Brödet går bra att frysa.

    Kommentarer (2)

    McErik 27 november 2007

    Hej, Vilken temp. på ugnen??? Hälsningar, Lennart

    angelcry 25 februari 2010

    175 grader står det:-)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben