Världens enklaste och smarrigaste sherrysås

Serverar: 4 portioner

Tid: 10 minuter

Min favoritsås - så enkel och så god!

Ingredienser

  • 2 dl creme fraîche
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 1 dl torr Sherry
  • Salt
  • Peppar
  • Soja (kulör)
  • Ev. maizena till redning
  • Instruktioner

    1. Lägg creme fraîche, grädde, buljong och Sherry i en gryta. Koka ihop. Smaksätt med salt och peppar. Droppa i lite soja (för färgens skull).
    2. Red ev. av med lite Maizena om ni önskar lite tjockare konsistens.
    3. Serveras med fördel till fläskfilé eller kycklingfilé. Smakar även bra till vegetariska rätter!

    Liknande recept

    4.4
    35 min
    2
    8

    Kommentarer (2)

    carnis 5 januari 2010

    Den var jättegod!

    Lennox 16 februari 2013

    Riktigt god sås. Serverade den till kyckling som var marinerad i bl a sherry. Alla älskade maten och tyckte att såsen var otroligt god. Tack för receptet. /Lennox

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben