Värmlandskaka

Serverar: 24 portioner

Tid: 1 timme

En verkligt bra kaka när man väntar många gäster. 24 stora bitar. Även känd om Silviakaka och Ranäterskaka

Ingredienser

  • 4 hela ägg
  • 2 äggvitor
  • 5 dl socker
  • 5 dl vetemjöl
  • 5 tsk bakpulver
  • 2 dl vatten
  • Glasyr
  • 2 äggulor
  • 200 g smör
  • 2 dl florsocker
  • 4 tsk vaniljsocker
  • Cocosflingor
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 175 grader. Vispa de hela äggen, äggvitorna och ströockret pösigt i 5 minuter med elvisp. Sikta ner mjöl och bakpulver och rör i vattnet. Grädda i bakplåtspappersklädd långpanna (30x40cm) 175 grader i 20-25 min på nedersta falsen. Den ska inte vara allt för hårt gräddad utan bara just precis färdiggräddad och ljust, ljust gyllenbrun. Till glasyren smälter man först smöret tillsammans med florsockret. Sedan tar man av kastrullen och rör ner vaniljsockret och låter det hela svalna. När smör och sockerblandningen svalnat rör man ner äggulorna. Låt kakan valna innan glasyren breds på - strö över cocosflingor.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Limparion 14 oktober 2008

    Ranäterskaka? Ransäter ligger ju annars i värmland...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben