Serverar: 24 portioner
Tid: 1 timme
En verkligt bra kaka när man väntar många gäster. 24 stora bitar. Även känd om Silviakaka och Ranäterskaka
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa de hela äggen, äggvitorna och ströockret pösigt i 5 minuter med elvisp. Sikta ner mjöl och bakpulver och rör i vattnet. Grädda i bakplåtspappersklädd långpanna (30x40cm) 175 grader i 20-25 min på nedersta falsen. Den ska inte vara allt för hårt gräddad utan bara just precis färdiggräddad och ljust, ljust gyllenbrun. Till glasyren smälter man först smöret tillsammans med florsockret. Sedan tar man av kastrullen och rör ner vaniljsockret och låter det hela svalna. När smör och sockerblandningen svalnat rör man ner äggulorna. Låt kakan valna innan glasyren breds på - strö över cocosflingor.
Ranäterskaka? Ransäter ligger ju annars i värmland...