Västanforskaka

En sagolikt god kaka, som går åt som smör i solsken.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 kkp socker
  • 2 kkp vetemjöl
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • 2 msk kakao
  • 1 hg smält smör
  • 1 kkp hett vatten
  • Smörkräm
  • 1 hg smör
  • 1 äggula
  • 2 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Instruktioner

    Vispa ägg och socker pösigt. Bland samman de torra ingredienserna, rör ner dem tillsammans med det vatten och smält smör. Häll smeten i en smord och bröad form och grädda i 175 grader i ca 35-40 minuter, prova med sticka. Låt svalna en stund i formen och stjälp sedan upp den på ett fat och låt svalna helt. Låt smöret till smörkrämen bli rumsvarmt. Vispa ihop alla ingredienserna till en smörkräm. Man kan breda ut smörkrämen ovanpå kakan eller dela den på mitten och breda ut smörkrämen på ena halvan och lägga den andra ovanpå, och sedan pudra med florsocker på ovansidan.

    Kommentarer (5)

    puppa1957 8 december 2009

    Den ser jätte god ut, måste baka den, kommer med en ny kommentar när jag har provat den.

    myskusen 8 december 2009

    Oj...den ser farligt god ut ;o)

    Elinor7110 8 december 2009

    Den kakan är grymt god!!! Har aldrig bakat den själv men nu ska jag göra det när jag hittat receptet.

    Be-Ges 12 december 2009

    Jag kan garantera att den är god. Har gjort den jättemånga gånger sedan flera år tillbaka efter att jag fick receptet av en arbetskamrat.. Man kan även utesluta kakao i kakan och gör chokladsmörkräm det blir också jättegott.

    aastrid 12 december 2009

    Hej! Jag bakade denna kaka och tillsatte 2 tsk.konjak till smörkrämen. Den blev väldigt uppskattad till fikat! Tack för receptet! aastrid

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben