Västerbottendrömmar

Jättegoda. Gör degen i god tid och förvara i kylen, sedan är det enkelt att skiva upp och grädda drömmarna när de skall serveras. Passar till soppa eller som ett tilltugg till drinken.

Ingredienser

  • 125 g hackade hasselnötter
  • 125 g smör
  • 2 dl vetemjöl
  • 3 dl finriven västerbottenost
  • Instruktioner

    1. Ger 40-50 st drömmar
    2. Rosta hasselnötterna några minuter i 175 grader varm ugn eller i en torr stekpanna. Gnugga bort skalen mellan hushållspapper eller i en kökshandduk. Enklast är att göra degen i en matberedare. Börja med att finhacka nötterna. Tillsätt sedan smör och mjöl och arbeta ihop till en deg. Rulla till 2 längder, ca 3 cm tjocka. Slå in dem i folie och låt vila i kylen minst 1 timme.
    3. Sätt ugnen på 200 grader. Skär rullarna i skivor, 1-1½ cm tjocka och lägg dem på bakpappersklädda plåtar. Grädda i mitten av ugnen tills de är gyllenbruna, 8-10 minuter.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben