Västerbottenost-plättar

Serverar: 4 portioner

Goda som de är, vill man kan man servera med löjrom, crème fraiche och rödlök! Perfekt som förrätt eller på buffebordet.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 50 g riven västerbottenost
  • 1 msk mjölk
  • 2 msk grädde
  • 1/2 dl vetemjöl
  • 50 g kokt potatis (ca 1 potatis)
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Separera äggulorna från vitan och vispa vitorna till hårt skum.
    2. Blanda gulor, mjölk och grädde. Blanda ner mjöl och mosad potatis. Vänd ner vitorna. Salta och peppra.
    3. Hetta upp en stekpanna med smör. Klicka ut smeten som plättar. Stek på bägge sidorna tills de fått fin gyllenbrun färg. Riv lite ost ovanpå.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben