Västerbottenoststänger

Serverar: 15-20 portioner

Frasiga stänger som kan förberedas och frysas in. Fryser ni in dem så ge dem lite extra tid i ugnen.

Ingredienser

  • 150 g västerbottenost
  • 150 g färskost
  • 1 ägg
  • 2 msk hackad rosmarin färsk eller 3 msk torkad Rosmarin
  • 6 ark filodeg
  • 1/2 dl olivolja
  • 2 msk sesamfrön
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader
    2. 1. Riv västerbottenosten. Blanda den med färskost, ägg och rosmarin. Dela filoarken mitt itu. Lägg dem ovanpå varandra och dela en gång till.
    3. 2. Lägg en sträng av ostblandningen längs långsidan, vik in kortsidorna och rulla ihop som cigarrer. Pensla med olja och strö över sesamfrön.
    4. 3. Grädda mitt i ugnen tills stängerna fått fin färg ca 15 min.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben