Västerbottenpinnar

Serverar: 4 portioner

De här pinnarna är väldigt goda som tilltugg till bl.a. rökt korv och som sopp-pinnar är de också alldeles utmärkta...

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 2 ½ dl vatten
  • 2 tsk salt
  • 25 g jäst
  • 200 g västerbottensost
  • 9 dl vetemjöl special
  • 1 ägg
  • Grovt salt
  • Instruktioner

    1. Ugn 200 grader.
    2. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt kallt vatten och salt. Låt det bli fingervarmt.
    3. Smula ner jästen i en bunke. Häll över degvätskan och rör tills jästen har löst sig. Tillsätt osten och det mesta av mjölet.
    4. Arbeta till en smidig deg. Låt jäsa under duk i 30 minuter.
    5. Sätt ugnen på 200°C.
    6. Knåda degen på mjölat bakbord. Dela den i 25 lika stora bitar. Rulla bitarna till avlånga pinnar. Skruva dem och lägg dem sedan på en plåt med bakplåtspapper, pensla med ägg och strö över grovsalt.
    7. Låt jäsa i 20 minuter.
    8. Grädda gyllenbruna i ugn, 10-15 minuter. Servera som tilltugg till bl.a. rökt korv.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben