Västerbottenrisotto

Serverar: 4 portioner

Underbart gott och saftigt till grillad/ugnsbakad lax och stor grönsallad!

Ingredienser

  • 3 dl arborioris
  • 1 liter vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 1 schalottenlök
  • 1 dl matlagningsvin
  • Ca 100 g västerbottenost
  • Smör
  • Instruktioner

    1. Koka upp vatten och buljong
    2. Finhacka löken och fräs ris och lök i 2 msk smör tills grynen ser "genomskinliga" ut. Häll på vinet och låt koka in. Häll på den varma buljongen lite åt gången. Rör om då och då. Koka ca 20-25 min tills riset är "al dente"
    3. Riv osten fint. Ta bort kastrullen från plattan och rör ner osten i risotton så den smälter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben