Västerbottenröra

Det är gott med västerbottenröra både till det kryddade brödet, julskinkan och även till det småvarma på julbordet.

Ingredienser

  • 3 gula lökar
  • 4 msk grovt salt
  • 2 dl crème fraiche
  • 100 g riven västerbottenost
  • 5-6 marinerade soltorkade tomater
  • 2 tsk kapris
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Stick med en gaffel i lökarna. Lägg dem på grovt salt i en eldfast form och stek dem mjuka mitt i ugnen ca 40 min.
    2. Kläm ut lökarna från skalen och lägg i en matberedare. Låt sedan löken svalna innan den mixas med crème fraiche.
    3. Tärna de avrunna tomaterna. Hacka kaprisen lätt. Rör ner ost, tomater och kapris i lökröran. Smaka av med salt och peppar.

    Kommentarer (1)

    Prima 30 oktober 2008

    Låter ljuvligt. Skulle jag mkt väl kunna tänka mej som drinktilltugg på min kommande fest... :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben