Den här sillrätten kan man inte vara utan till jul, påsk, pingst, midsommar. Underbart god, poppis bland ungdomar (även dom som knappast törs smaka sill).
Ingredienser
420 g inläggningssill , Färdig inlagd i lag
1 dl majonnäs
1 dl matlagningsyoghurt
1,5 dl västerbottensost (jag tar lite mer)
1 st vitlök(ar)
1 msk dijonsenap
1 nypa(or) cayennepeppar
1 nypa(or) svartpeppar , malen
1 nypa(or) salt
Instruktioner
- Med inläggningssill menas färdig inlagd sill.
- 1. Häll lagen av sillen och låt rinna av ordentligt. Skär i centimeterstora bitar.
2. Riv osten och pressa en vitlöksklyfta. Blanda med övriga ingredienser till en kräm. Smaka av med salt och peppar.
3. Varva i sillbitarna. Servera med romansallat, ev annan grönsallat, och kavringskrutonger.
Liknande recept
Kommentarer (4)
Detta lät supergott! Den kommer att finnas på vårt bord i påsk. Tack för tipset
Gjorde denna som förrätt till nyår och det var supergott! Lade röran på kavring av exklusiv sort!
Underbart god! Detta blev en succé på midsommarbordet. Receptet kommer garanterat att göras både till jul och midsommarbordet så länge jag lever! Självklart får det högsta betyg! Tack så mycket! Mvh Lilas.
Tack för ett fantastiskt gott sillrecept. Dock dristade jag mig till att göra sillen som en "vanlig" sillinläggning. Alltså blandade sillen med såsen och hade på julbordet, utan sallad och krutonger. Mycket gott och uppskattad av gästerna.