VÄSTERBOTTENSILL

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Den här sillrätten kan man inte vara utan till jul, påsk, pingst, midsommar. Underbart god, poppis bland ungdomar (även dom som knappast törs smaka sill).

Ingredienser

  • 420 g inläggningssill , Färdig inlagd i lag
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl matlagningsyoghurt
  • 1,5 dl västerbottensost (jag tar lite mer)
  • 1 st vitlök(ar)
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 nypa(or) cayennepeppar
  • 1 nypa(or) svartpeppar , malen
  • 1 nypa(or) salt
  • Instruktioner

    1. Med inläggningssill menas färdig inlagd sill.
    2. 1. Häll lagen av sillen och låt rinna av ordentligt. Skär i centimeterstora bitar. 2. Riv osten och pressa en vitlöksklyfta. Blanda med övriga ingredienser till en kräm. Smaka av med salt och peppar. 3. Varva i sillbitarna. Servera med romansallat, ev annan grönsallat, och kavringskrutonger.

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    Str8edge 30 mars 2009

    Detta lät supergott! Den kommer att finnas på vårt bord i påsk. Tack för tipset

    ceciliaw 2 januari 2010

    Gjorde denna som förrätt till nyår och det var supergott! Lade röran på kavring av exklusiv sort!

    lilas 2 juli 2010

    Underbart god! Detta blev en succé på midsommarbordet. Receptet kommer garanterat att göras både till jul och midsommarbordet så länge jag lever! Självklart får det högsta betyg! Tack så mycket! Mvh Lilas.

    Gul13 26 december 2011

    Tack för ett fantastiskt gott sillrecept. Dock dristade jag mig till att göra sillen som en "vanlig" sillinläggning. Alltså blandade sillen med såsen och hade på julbordet, utan sallad och krutonger. Mycket gott och uppskattad av gästerna.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben