Västerbottensjärpar

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Mycket goda järpar som jag tillagar ofta.

Ingredienser

  • 5 hg älgfärs el. annan färs
  • 1 ägg
  • 1 dl vatten
  • 1 dl ströbröd
  • 2 mosade kokta potatisar
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk vitpeppar
  • 1 tsk viltkrydda
  • 1 tsk soja
  • 1/2 tsk curry
  • Margarin att steka i
  • Fyllning
  • Västerbottenost
  • Sås
  • 1 svampbuljongtärning
  • 2 1/2 dl mellangrädde
  • 1 tsk soja
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Blanda ägg, ströbröd, potatis, vatten, salt, soja och kryddor. Låt svälla i 10 minuter.
    2. Blanda ner färsen, rör om väl. Forma platta, tunna biffar och lägg på en strimla västerbottenost. Rulla ihop och stek dem väl runt om.
    3. Vispa ihop såsen och servera med kokt potatis och rivna morötter och lingonsylt.

    Kommentarer (1)

    farmoringer 27 september 2010

    Här kommer första kommentaren.. Tack för ett gott recept. Jag tyckte om brytningen som blev med curryn. Jag gjorde en gräddsås med smak av curry och viltkrydda och kokt potatis... Smarrigt gott var det...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben