Västerbottensnurror

Serverar: 24 portioner

Goda till soppa eller varför inte på en picnic

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 5 dl vatten, 37 grader
  • 2 msk olja
  • 2 tsk salt
  • 13-14 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 2 msk rumsvarmt smör
  • 3 dl riven västerbottenost
  • 1 dl hackad gräslök
  • Lite olja till pensling
  • Instruktioner

    Lös upp jästen i det 37 gradiga vattnet. Blanda ner olja, salt och det mesta av vetemjölet. Arbeta i 6 min i assistent och helst lite längre om du gör det för hand. Jäs 30 min. Dela degen i 2 delar och kavla ut som till bullar. Bred på smör, strö över ost och gräslök. Rulla ihop. Skär varje del i 12 bitar. Lägg i stora bullformar och jäs ytterligare 30 min. Pensla med olja och grädda i 225 grader i mitten av ugnen i 10 - 15 min.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben