Vansinnigt god och mättande. Soppan går inte värma upp om du har i äggula. Ska den värmas upp igen - så hoppa över äggulan
Ingredienser
1/2 purjolök
1 msk margarin
2 msk vetemjöl
svartpeppar
lite salt
5 dl riven västerbottensost
6 dl grönsaksbuljong
4 dl mjölk
1 äggula
1 dl vispgrädde
Instruktioner
- Purjolök margarin o vetemjöl brynes i en panna försiktigt.
Tillsätt svartpeppar och salt grönsaksbuljong o mjölk. Låt koka i 5 min. Dra pannan åt sidan.
Vänd ner osten
Soppan får EJ koka efter du tillsatt osten.
- Vispa en äggula och 1 dl grädde. Tillsätt och låt bli varmt.
Toppa soppan med brödkrutonger, stekta i smör. Strö över lite klippt persilja
Kommentarer (0)