VÄSTERBOTTENSOST-SOPPA

Serverar: 4 portioner

Vansinnigt god och mättande. Soppan går inte värma upp om du har i äggula. Ska den värmas upp igen - så hoppa över äggulan

Ingredienser

  • 1/2 purjolök
  • 1 msk margarin
  • 2 msk vetemjöl
  • svartpeppar
  • lite salt
  • 5 dl riven västerbottensost
  • 6 dl grönsaksbuljong
  • 4 dl mjölk
  • 1 äggula
  • 1 dl vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Purjolök margarin o vetemjöl brynes i en panna försiktigt. Tillsätt svartpeppar och salt grönsaksbuljong o mjölk. Låt koka i 5 min. Dra pannan åt sidan. Vänd ner osten Soppan får EJ koka efter du tillsatt osten.
    2. Vispa en äggula och 1 dl grädde. Tillsätt och låt bli varmt. Toppa soppan med brödkrutonger, stekta i smör. Strö över lite klippt persilja

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben