Västerbottenspesto

Serverar: 2 portioner

Du som gillar chili borde prova

Ingredienser

  • 100 g riven Västerbottensost
  • 150-200 g marinerade soltorkade tomater
  • 1-3 vitlöksklyfta
  • 1 dl gräddfil
  • 1 röd chili
  • Instruktioner

    Mixa tomat, chili och vitlök innan man tillsätter västerbottensosten och gräddfilen. Övrigt: Det går att byta ut chilin mot sambal olek eller om du är riktigt lat tar du en burk med röd pesto och skippartomaterna oxå men jag föredrar själv med färsk chili i. Den är ännu godare dagen efter man gjort den så förbered den gärna innan eller gör en stor sats så har du något extra gott på mackan dagen efter. Vill man ha lite rundare smak kan man ta inlagda vitlöksklyftor istället för färska, ta då 3-4 st."

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    hillan66 11 november 2009

    Jättegod pesto! Jag gjorde den till pasta men har testat den med crostini och på nachos! Super!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben