Västerbottensrulle

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 15 minuter

En supergod förrätt,som dessutom går bra att förbereda ett par dagar i förväg om man vill.

Ingredienser

  • 1 rulle kyld smördeg
  • Ca 400 g hyvlad Västerbottensost
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 ägg
  • Instruktioner

    Rulla ut smördegen och hyvla osten över hela degplattan, rulla ihop från kortsidan till en rulltårta.Hit kan man förbereda om man lindar in rullen i plastfolie.Skär rullen i 6-8 bitar och lägg "bullarna" i bullformar.Blanda salt o peppar med uppvispat ägg och pensla bullarna med ägget. Grädda i ca 15 minuter i 200 graders värme.Bullarna skall vara gyllenbruna.Servera med en god kall romsås,eller lite gräddfil med finhackad rödlök.

    Kommentarer (1)

    Jenni 7 augusti 2020

    Hej

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben