Västerbottensskorpor

Serverar: 30 portioner

De knapriga ostskorporna är väldigt goda även som snacks till ett glas öl.

Ingredienser

  • 200 g västerbottensost
  • 150 g smör
  • 1 msk strösocker
  • 1 tsk salt
  • 3 dl vetemjöl (180 g)
  • 1 tsk bakpulver
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200º.
    2. Riv osten fint på rivjärn.
    3. Rör smör, socker och salt poröst. Tillsätt mjölet blandat med bakpulver. Blanda i osten.
    4. Dela degen i 3 bitar som formas till längder, ca 40 cm långa. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och tryck till dem något.
    5. Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Ta ut och låt längderna svalna något innan de skärs i ca 2 cm breda bitar på snedden, med vass kniv.
    6. Sänk ugnsvärmen till 100º. Torka skorporna mitt i ugnen ca 2 timmar.
    7. Stäng av ugnen och låt skorporna stå kvar i ugnen tills de är riktigt torra. Förvara dem i en burk med lock.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben