Västerbottenssnittar

Serverar: 6 portioner

Tid: 15 minuter

Superenkelt tilltugg till fördrink eller efterrätt.

Ingredienser

  • 6 skivor korntunnbröd "finnaggat" t ex Fazer
  • 18st tunna skivor Västerbottenost
  • Krutrök (som ersättningsost)
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 200gr. Lägg ut 6 skivor korntunnbröd på en ugnsplåt. Hyvla osten tunt och lägg den täckande ovanpå tunnbrödet. Sätt in plåten i mitten av ugnen och grädda tills osten smält. Vakta hela tiden, det gåt jättefort! Ta ut plåten och låt kallna. Klipp med en sax eller skär ut trekanter eller andra former av brödskivorna. Servera.

    Kommentarer (1)

    Blodpannkaka 27 februari 2009

    Kom ihåg att Västerbottensost stavas med två s. Det heter inte Västerbottenost. I Burträsk där osten tillverkas finns Ostens Hus. Cafe' museum mm. Där kan man även köpa Surströmmingsost.! Ny smakupplevelse för den djärve!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben