Västindisk gryta

Serverar: 4-5 portioner

Vilken fest! Västindisk gryta med kokos och ananas.

Ingredienser

  • 1 fläskfilé, ca 500 g
  • Smör
  • Salt
  • Peppar
  • Sås
  • 3/4 msk curry
  • ½ röd chilipeppar finhackad (eller 1 tsk sambal oelek)
  • 1 msk olja
  • 1 msk köttfond
  • 4 dl kokosmjölk
  • 2 msk mango chutney
  • ½ msk soya
  • 1 tsk honung
  • ½ tsk salt
  • 2 tsk potatismjöl
  • Till servering
  • Kokt ris
  • 1 färsk ananas
  • 1 msk kokosflingor
  • 100 g cashewnötter eller jordnötter
  • mango chutney
  • Instruktioner

    1. Fräs upp curry och chili i olja. Tillsätt resten av ingredienserna till såsen utom potatismjölet. Koka upp. Blanda potatismjölet med lite vatten och rör ner. Koka upp under omrörning. Smaka av med salt.
    2. Skiva och stek köttet i smör i en stekpanna. Salta och peppra. Häll över såsen och låt köttet sjuda ca 15 minuter.
    3. Skär ananasen i små bitar och rulla dem i kokosflingor.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    LenaBE1 25 januari 2013

    Tack Ingbrittan för ditt recept, jag har lagat denna goda rätt i dag och det var jättegott, hela familjen gillade det så nu är vi mätta och belåtna. En femma får du av mig! :-)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben