Västkustgryta

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 1 timme

Jättegod soppgryta med fisk och skaldjur samt pastafjärilar. Våra barn gillar denna gryta...

Ingredienser

  • 2 vitlöksklyftor
  • 150 g färska champinjoner
  • 1 msk smör
  • 1,2 l vatten
  • 2 fiskbuljongtärningar
  • 2 morötter
  • 1 litet stånd fänkål ca 200 g
  • 2 dl okokta pastafjärilar
  • 1,5 dl mellangrädde
  • 0,5-1 krm cayennepeppar
  • 2 msk saft av citron
  • 1 knippe finhackad dill
  • 400 g djupfryst torsk
  • 1 burk musslor i vatten
  • 0,5 kg oskalade räkor
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Pressad vitlök och klyftade champinjoner fräses i en gryta.
    2. Tillsätt vatten och buljongtärningar. Låt koka upp. Häll i okokt pasta, morötter och fänkål, låt koka ca 10 min.
    3. Häll i grädde, peppar, citronsaft och dill. Skär fisk i kuber och lägg i grytan. Låt sjuda ca. 5 min.
    4. Lägg i musslor och räkor. Låt allt bli varmt och servera!

    Kommentarer (3)

    gunnar5 7 november 2008

    Lagade till den här grytan förra helgen. Den bar supergod.

    cimone 6 mars 2009

    Helt underbar fiskgryta som uppskattades av både stora och små.

    mar58sjo 29 oktober 2009

    Lättlagad fiskgryta som gillas av både vuxna och barn. Jag gör den då och då när jag har många gäster och den gör alltid succe...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben