Våffelbakelser

Serverar: 4-6 portioner

Baka våfflor går snabbt, man kan utgå från mix om det kniper. Varför inte förvandla dem till gulliga hjärtebakelser med glass och chokladströssel?

Ingredienser

  • 50 g smör eller margarin
  • 1 dl vatten
  • 1 dl mjölk
  • 1½ dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Fyllning
  • ½ liter vaniljglass
  • Garnering
  • Chokladströssel
  • Ev jordgubbar
  • Instruktioner

    1. Smält matfettet i en kastrull eller i mikron. Låt det svalna.
    2. Vispa samman vatten, mjölk, mjöl och bakpulver till en slät smet. Tillsätt matfettet.
    3. Värm ett våffeljärn. Pensla det ev med lite matfett. Grädda våfflorna gyllenbruna. Lägg dem på galler allteftersom de gräddas, men inte ovanpå varandra.
    4. Skär glassen i skivor, ca 2 cm tjocka. Ta med ett litet hjärtmått, eller skär med kniv,ut glass i samma form och storlek som våffelhjärtana.
    5. Dela våfflorna i hjärtan. Lägg ihop dem två och två med glassen emellan.
    6. Strö chokladströssel över. Servera våffelbakelserna genast, ev med jordgubbar eller andra bär och frukter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben