Baka våfflor går snabbt, man kan utgå från mix om det kniper. Varför inte förvandla dem till gulliga hjärtebakelser med glass och chokladströssel?
Ingredienser
50 g smör eller margarin
1 dl vatten
1 dl mjölk
1½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Fyllning
½ liter vaniljglass
Garnering
Chokladströssel
Ev jordgubbar
Instruktioner
- Smält matfettet i en kastrull eller i mikron. Låt det svalna.
- Vispa samman vatten, mjölk, mjöl och bakpulver till en slät smet. Tillsätt matfettet.
- Värm ett våffeljärn. Pensla det ev med lite matfett. Grädda våfflorna gyllenbruna. Lägg dem på galler allteftersom de gräddas, men inte ovanpå varandra.
- Skär glassen i skivor, ca 2 cm tjocka. Ta med ett litet hjärtmått, eller skär med kniv,ut glass i samma form och storlek som våffelhjärtana.
- Dela våfflorna i hjärtan. Lägg ihop dem två och två med glassen emellan.
- Strö chokladströssel över. Servera våffelbakelserna genast, ev med jordgubbar eller andra bär och frukter.
Liknande recept
Kommentarer (0)