Valborgsgryta

Serverar: 6 portioner

En mustig gryta som de flesta tycker om. Blir det många barn till maten så öka antalet korvar.

Ingredienser

  • 500 g nötkött
  • 300 g fläskkött
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Margarin att steka i
  • 2 msk vetemjöl
  • 37 cl enkelt rödvin
  • 1 dl buljong
  • 1 lagerblad
  • 2 msk tomatpuré
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 2 gula lökar
  • ½ burk syltlök
  • 1 stor eller liten burk hela champinjoner
  • 6 prinskorvar
  • 1 dl crème fraiche av valfri sort
  • 100 g bacon
  • Persilja efter behag
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i jämna bitar, ca 3 x 3 cm. Bryn köttbitarna, lite i taget, i lite margarin i en stekpanna. Lägg över dem i en gryta.
    2. Strö över mjöl, salt och peppar och rör om.
    3. Späd med buljong och vin. Tillsätt lagerblad, tomatpuré, pressad vitlök och skalad och klyftad gul lök. Låt allt puttra på svag värme under lock i ca 1½-2 timmar.
    4. Dela korvarna. Låt svampen rinna av. Fräs korv och svamp lite lätt i lite margarin. Rör ner det i grytan tillsammans med crème fraiche. Koka upp och låt allt bli genomvarmt. Smaka av med salt och peppar.
    5. Klipp baconet i mindre bitar. Bräck dem i torr stekpanna. Strö bacon och klippt persilja över grytan.
    6. Bjud kokt ris eller kokt (gärna pressad) potatis och en sallad till.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben