En mustig gryta som de flesta tycker om. Blir det många barn till maten så öka antalet korvar.
Ingredienser
500 g nötkött
300 g fläskkött
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Margarin att steka i
2 msk vetemjöl
37 cl enkelt rödvin
1 dl buljong
1 lagerblad
2 msk tomatpuré
1-2 vitlöksklyftor
2 gula lökar
½ burk syltlök
1 stor eller liten burk hela champinjoner
6 prinskorvar
1 dl crème fraiche av valfri sort
100 g bacon
Persilja efter behag
Instruktioner
- Skär köttet i jämna bitar, ca 3 x 3 cm. Bryn köttbitarna, lite i taget, i lite margarin i en stekpanna. Lägg över dem i en gryta.
- Strö över mjöl, salt och peppar och rör om.
- Späd med buljong och vin. Tillsätt lagerblad, tomatpuré, pressad vitlök och skalad och klyftad gul lök. Låt allt puttra på svag värme under lock i ca 1½-2 timmar.
- Dela korvarna. Låt svampen rinna av. Fräs korv och svamp lite lätt i lite margarin. Rör ner det i grytan tillsammans med crème fraiche. Koka upp och låt allt bli genomvarmt. Smaka av med salt och peppar.
- Klipp baconet i mindre bitar. Bräck dem i torr stekpanna. Strö bacon och klippt persilja över grytan.
- Bjud kokt ris eller kokt (gärna pressad) potatis och en sallad till.
Kommentarer (0)