Valentin-förrätt

Serverar: 10 portioner

Tid: 30 minuter

Enkelt, gott och skoj...

Ingredienser

  • 5 plattor fryst smördeg
  • 1 liten burk crème fraiche
  • 3 msk sweet-chilisås
  • 200 g skalade räkor
  • 20 gurkskivor
  • 1 tomat
  • Dillkrydda
  • 200 g västerbottensost
  • 100 g ruccolasallad
  • Instruktioner

    1. Ta ut hjärtan med pepparkaksformar eller skär ut med en pappersmall ur smördegen. Man kan även skära fyrkanter och lägga pepparkaksformen ovanpå och strö osten i - det blir väldigt snyggt.
    2. Lägg riven västerbottensost ovanpå. Grädda i 20 minuter i 200°.
    3. Lägg ruccolasallad på en tallrik och placera hjärtat i mitten av den. Skär en skåra mitt i hjärtat som du kan stoppa fyllningen i.
    4. Rör ihop crème fraiche och sweet-chilisåsen (efter egen smak och styrka). Rör ner räkorna i smeten och fördela i hjärtat. Dekorera sedan med gurka och tomat och strö över lite dill...... ät och njut..

    Kommentarer (4)

    Heisjo 14 februari 2009

    Helt underbar förätt!!! Rätten var supersmaskig och rekommenderas varmt

    Judas 15 februari 2009

    Toppen att du gillade den liksom jag och mina gäster ville helst ha en till istället för huvudrätten........

    cissilisa 28 december 2010

    Tyckte detta var fantastiskt gott; att en så enkel räkröra kan smaka så mycket! Rekommenderas!

    slarvan 14 april 2011

    Du har ingen bild på detta så man ser hur man ska skära.....låter gott annars...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben