Valentinbullar

Serverar: 30 portioner

Att baka hjärtebullar till Alla hjärtans dag är en kärvänlig tradition som allt fler börjar uppmärksamma.

Ingredienser

  • 125 g smör eller margarin
  • 5 dl mjölk
  • 1 pkt jäst, 50 g
  • ½ tsk salt
  • ½ dl strösocker
  • 2 tsk mald kardemumma
  • Ca 13 dl vetemjöl
  • Pensling
  • Ägg
  • Garnering
  • Pärlsocker
  • Tillbehör
  • Hjärtformat pepparkaksmått
  • Instruktioner

    1. Smält matfettet i en kastrull eller i mikron. Tillsätt mjölken och värm till fingervärme, 37 grader.
    2. Rör ut jästen i liten av degspadet. Tillsätt resten av degspadet, salt, socker, kardemumma och det mesta av mjölet. Spara lite mjöl till utbakningen.
    3. Arbeta degen smidig, för hand eller med maskin, tills den släpper bunkens kant.
    4. Låt degen jäsa övertäckt cirka 30 minuter på en rumsvarm och dragfri plats.
    5. Ta upp degen på ett lätt mjölat bakbord. Dela degen i två delar. Kavla ut en del i taget tills de är cirka 2 cm tjocka.
    6. Tryck ut hjärtan med hjälp av ett pepparkaksmått. Måttet ska vara ungefär i samma storlek som en vetebulle.
    7. Lägg bullarna på en bakpappersklädd plåt. Låt dem jäsa övertäckta cirka 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.
    8. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker som garnering.
    9. Grädda mitt i ugnen cirka 8 minuter. Låt dem svalna på galler.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben