Vallmobitar

Serverar: 16 portioner

Ett snabbgjort salladsbröd, behöver bara jäsa en gång.

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 1½ dl mjölk
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk socker
  • 1 ägg
  • 6-7 dl mjöl
  • ägg till pensling
  • vallmofrö
  • Instruktioner

    1. Rör ut jästen i den kalla mjölken. Klicka ned smöret och tillsätt salt socker och ägget. Arbeta in mjölettill en ganska lös deg. Låt vila 5 min. Baka ut till en platta ca 20x70 cm stor . Ta lite extra mjöl. Pesla hela degen med uppvispat ägg. Viki tre delar på längden. vänd så du får skarven nedåt. Lägg på plåt, låt jäsa 20 min. med bakduk . Pensla och strö över vallmofrö. Baka i 225 grader ugn ca 10 min tills de fått fin färg.
    2. Servera till grytor, sallader och soppor.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben