Valnötschokladglass

Serverar: 8 portioner

I glassmaskin

Ingredienser

  • 2 dl mjölk
  • 3/4 dl kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 äggulor
  • 1 dl strösocker
  • (½ dl kakaolikör)
  • 50 g grovkrossade valnötskärnor
  • 2 dl vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Hetta upp mjölken och lös upp kakao och vaniljsocker i den. Låt kallna.
    2. Vispa äggulor och socker riktigt vitt och pösigt i en stor bunke, tills sockret lösts helt i äggsmeten. Blanda i kakaomjölken, likör om så önskas och slutligen valnötter och grädde.
    3. Häll alltsammans i glassmaskinen, starta den och servera chokladglassen när den är färdig. Eller skeda upp i portionskulor och stoppa glassen i frysen för senare bruk.
    4. Utan glassmaskin får man förlita sig till klocka, frys och elvisp. Vispa, frys en halvtimme, vispa, frys en halvtimme och så vidare.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben