Valnötsdelikatesser

Serverar: 50 portioner

En god liten nätt kaka för alla valnöts älskare.

Ingredienser

  • 100 g rumsvarmt margarin
  • 2 msk florsocker
  • 2½ dl mjöl
  • 100 g mandelmassa
  • 50 g valnötskärnor
  • 1 ägg
  • Garnering
  • 50 blockchoklad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Arbeta samman margarin, florsocker och mjöl till en smidig deg. Forma degen till en 3 cm tjock rulle och lägg den i kylskåpet en stund.
    2. Hacka valnötter och blanda dem med ägget och mandelmassan.
    3. Skär 3 mm tjocka skivor av degrullen och lägg dem på en bakplåtspappersklädd plåt. Klicka valnötsmassan mitt på varje kaka. Grädda i ca 12 minuter. Smält blockchokladen och ringla lite över kakorna när de svalnat.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben