Valnötsfärs

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Smakar som köttfärslimpa.

Ingredienser

  • 1 tekopp valnötter
  • 1 tekopp riven ost
  • ½ tekopp kokt (rå)ris
  • 2 tekoppar hackad och fräst lök
  • 2 vispade ägg
  • 1/4 tsk salt
  • 2 msk näringsjäst
  • 1 tsk kumminfrön (kan uteslutas)
  • Instruktioner

    Knåda ihop alla ingredienser och lägg massan i en lätt oljadoch mjölad färsform (avlång sockerkaksform?). Grädda 30 min i 175 grader. Stjälp upp färsen försiktigt när den svalnat något. Dekorera med hela valnötter. Servera varm med exempelvis marinerade champinjoner eller kall som paté. MITT TIPS! Servera med champinjonsås och kokt potatis. Går utmärkt att frysa in i portioner.

    Kommentarer (1)

    Ketronya 31 mars 2008

    Vad är näringsjäst? Kan man köpa det i vanliga affärer? Går det att utesluta?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben