Valnötshjärta

Serverar: 10 portioner

Hjärtligt god tårta/kaka med valnötter och nougat.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 1 ½ tsk vaniljsocker
  • 100 g valnötter
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Nougatkräm
  • 3 gelatinblad
  • 150 g mjuk nougat
  • 100 g mörk choklad
  • 2 tsk rivet apelsinskal
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 äggulor
  • Garnering
  • 50 g hackade valnötter
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Vispa ägg, socker och vaniljsocker krämigt. Finhacka valnötterna och blanda ner dem i en separat skål med vetemjöl och bakpulver. Vänd ner blandningen i äggsmeten.
    3. Fördela smeten i en smord och bröad hjärtform ca 1 ½ liter. Grädda bottnen mitt i ugnen ca 30 minuter. Känn med en sticka att kakan är genomgräddad. Låt den svalna.
    4. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten ca 10 minuter. Smält nougat och hackad choklad över vattenbad. Ta upp gelatinbladen ur vattnet och smält dem över vattenbad eller i mikro i 1 msk av vispgrädden.
    5. Rör ihop äggulor, apelsinskal och det smälta gelatinet i nougatchokladen. Låt stå i ca 5 minuter. Vispa resten av vispgrädden och vänd ner den.
    6. Skär valnötsbottnarna så att det blir 3 bottnar. Ta bort 1 ½ dl kräm och spara det till garnering. Fördela 1/3 av krämen mellan de två kakbottnarna och bred 1/3 över dem. Lägg på den sista kakbottnen och fördela 1/3 av krämen över kakan.
    7. Fyll den sparade krämen (1½ dl) i en spritspåse med stjärntyll och spritsa små toppar längs hjärtats kant. Dekorera med hackade valnötter. Ställ kakan i kylskåp i 3-4 timmar.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben