Valnötslängder

Serverar: 3 portioner

Riktigt gott kaffebröd med lite ovanlig fyllning!

Ingredienser

  • 150 g smör eller margarin
  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk salt
  • 1 ägg
  • 13-14 dl vetemjöl, ev mer
  • Fyllning
  • 75 g valnötter
  • 100 g smör eller margarin
  • 1 dl strösocker
  • Pensling
  • ägg
  • mandelspån
  • Instruktioner

    1. Smält smör, tillsätt mjölken och värm till 37 grader. Smula jästen i en skål och lös i lite av degspadet. Häll över resten av degspadet och tillsätt socker, salt , ägg och det mesta av mjölet. Arbeta degen väl. Lät jäsa övertäckt i 35 minuter. Hacka valnötterna fint och rör ihop med socker och smör. Ta upp degen och dela den i tre bitar. Kavla ut varje del till en avlång platta och bred på fyllning. Rulla ihop och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Klipp snitt i rullarna och vik flikarna växelvis åt höger och vänster. Låt jäsa övertäckta i 30 minuter. Pensla med uppvispat ägg och strö på mandelspån. Grädda i ca 20 minuter.
    2. Ugn:225 grader
    3. Går bra att frysa

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben