Valnötsmazarin

Serverar: 8 portioner

Saftig mazarinkaka med valnötter i fyllning och glasyr.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 150 g smör, rumsvarmt
  • ½ dl socker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Fyllning
  • 300 g mandelmassa
  • 100 g smör, smält
  • 3 ägg
  • 1/4 dl vetemjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • 3 droppar bittermandelarom
  • 100 g valnötter, hackade
  • Glasyr
  • 200 g florsocker
  • Ca 1/4 dl vatten
  • 50 g valnötter, grovt hackade
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Blanda ihop ingredienserna till pajdegen. Tryck ut den i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
    3. Mixa ihop alla ingredienser, utom valnötterna till fyllningen. Häll smeten i pajskalet. Strö över de hackade valnötterna. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 30 minuter. Låt den kallna.
    4. Blanda florsocker med vatten till en glasyr med bra konsistens. Bred ut glasyren på den avsvalnade kakan och strö över hackade valnötter.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben