Gott till vardag och fest
Ingredienser
Botten
3 ägg
2 dl strösocker
2 dl olja
2 dl mjölk
2 dl mannagryn
2 dl mjöl
2 dl bakpulver
2 dl finhackade valnötter
Sockerlag
4 dl vatten
2 dl socker
4 dl vispgrädde
Finhackade valnötter
Instruktioner
- Botten:
- Vispa ägg och socker poröst.
- Tillsätt olja, mjölk, mannagryn, mjöl, bakpulver och nötter.
- Blanda ihop allt till en slät smet, häll upp i en större form och grädda på 175 grader i ca 30 min (eller tills du ser att det är färdigt). Medan bottnen fortfarande är varm, häll över sockerlagen.
- Sockerlag:
Blanda ihop socker och vatten. Koka upp så att sockret smälter.
- Låt svalna
- Vispa grädden och bre över den svala bottnen. Garnera med finhackade valnötter.
Kommentarer (0)