Valnötsmums

Gott till vardag och fest

Ingredienser

  • Botten
  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl olja
  • 2 dl mjölk
  • 2 dl mannagryn
  • 2 dl mjöl
  • 2 dl bakpulver
  • 2 dl finhackade valnötter
  • Sockerlag
  • 4 dl vatten
  • 2 dl socker
  • 4 dl vispgrädde
  • Finhackade valnötter
  • Instruktioner

    1. Botten: - Vispa ägg och socker poröst. - Tillsätt olja, mjölk, mannagryn, mjöl, bakpulver och nötter. - Blanda ihop allt till en slät smet, häll upp i en större form och grädda på 175 grader i ca 30 min (eller tills du ser att det är färdigt). Medan bottnen fortfarande är varm, häll över sockerlagen.
    2. Sockerlag: Blanda ihop socker och vatten. Koka upp så att sockret smälter.
    3. Låt svalna
    4. Vispa grädden och bre över den svala bottnen. Garnera med finhackade valnötter.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben