Valnötsringar

Dessa möra och läckra kakor gör man av malda valnötter istället för hasselnötter eller mandel, vilket är vanligast. De blir helt enkelt bara mums!

Ingredienser

  • 175 g smör
  • 1/2 dl strösocker
  • 1 ägg
  • 2 1/3 dl malda valnötter
  • 1 krm kanel
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • 1/2 dl pärlsocker till garnering
  • Instruktioner

    1. Rör smör och socker poröst. Arbeta in ägget och därefter de malda valnötterna, kanelen och mjölet. Låt degen vila kallt i 30 minuter.
    2. Forma degen till ringar och pensla med uppvispat ägg. Doppa den penslade ovansidan i pärlsocker. Man kan också forma degen till ca 5 cm tjocka längder som rullas i pärlsocker. Låt vila kallt i ca 30 minuter innan de skärs i skivor.
    3. Lägg ringarna eller skivorna på en smord plåt och grädda tills de fått en lätt gyllene färg i 12-14 minuter.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben