Dessa möra och läckra kakor gör man av malda valnötter istället för hasselnötter eller mandel, vilket är vanligast. De blir helt enkelt bara mums!
Ingredienser
175 g smör
1/2 dl strösocker
1 ägg
2 1/3 dl malda valnötter
1 krm kanel
3 dl vetemjöl
1 ägg
1/2 dl pärlsocker till garnering
Instruktioner
- Rör smör och socker poröst. Arbeta in ägget och därefter de malda valnötterna, kanelen och mjölet. Låt degen vila kallt i 30 minuter.
- Forma degen till ringar och pensla med uppvispat ägg. Doppa den penslade ovansidan i pärlsocker. Man kan också forma degen till ca 5 cm tjocka längder som rullas i pärlsocker. Låt vila kallt i ca 30 minuter innan de skärs i skivor.
- Lägg ringarna eller skivorna på en smord plåt och grädda tills de fått en lätt gyllene färg i 12-14 minuter.
Kommentarer (0)