Valnötsscones

Serverar: 8 portioner

Afternoon tea Den engelska traditionen att förgylla en regnig eftermiddag med en stor kanna te, några pratsugna vänner och goda tillbehör, passar lika bra här i Sverige. Mild yoghurt honung och valnötskärnor ger saftiga och väldoftande scones.

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 1/2 dl halverade valnötskärnor
  • 1/2 tsk salt
  • 50 g smör
  • 1 1/2 dl mild yoghurt honung
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250°.
    2. Blanda mjöl, bakpulver, valnötter och salt. Finfördela smöret i blandningen och rör ner yoghurt. Arbeta ihop till en jämn deg. Dela degen i 2 delar och platta ut dem till tunna, runda kakor med mjölad hand på en plåt med bakplåtspapper. Skåra dem med kniv i 4 delar. Grädda i mitten av ugnen 12–15 min. Låt svalna. Dela dem och servera med smör och ost eller marmelad.
    3. Tips! Servera gärna med vispad crèmefraichegrädde , finns bland mina recept.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben