Afternoon tea
Den engelska traditionen att förgylla en regnig eftermiddag med en stor kanna te, några pratsugna vänner och goda tillbehör, passar lika bra här i Sverige.
Mild yoghurt honung och valnötskärnor ger saftiga och väldoftande scones.
Ingredienser
3 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
2 tsk bakpulver
1 1/2 dl halverade valnötskärnor
1/2 tsk salt
50 g smör
1 1/2 dl mild yoghurt honung
Instruktioner
- Sätt ugnen på 250°.
- Blanda mjöl, bakpulver, valnötter och salt. Finfördela smöret i blandningen och rör ner yoghurt.
Arbeta ihop till en jämn deg. Dela degen i 2 delar och platta ut dem till tunna, runda kakor med mjölad hand på en plåt med bakplåtspapper.
Skåra dem med kniv i 4 delar.
Grädda i mitten av ugnen 12–15 min. Låt svalna.
Dela dem och servera med smör och ost eller marmelad.
- Tips! Servera gärna med vispad crèmefraichegrädde , finns bland mina recept.
Kommentarer (0)