Valnötsstänger

Serverar: 20 portioner

Valnötter och choklad är en utsökt kombination som alltid smakar bra till en kopp kaffe.

Ingredienser

  • 200 g valnötskärnor
  • 1 msk potatismjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • 2 ägg
  • 1 dl strösocker
  • Garnering
  • 100 g mörk blockchoklad
  • 1 msk matolja
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 150 grader. Lägg uncan ca 10 valnötskärnor till garneringen, mal resten i en mandelkvarn.
    2. Blanda de malda nötkärnorna med potatismjöl och bakpulver.
    3. Vispa ägg och socker vitt och pösigt i en annan bunke. Vänd ner nötblandningen.
    4. Smörj en liten långpanna eller form, ca 20x20 cm. Häll i nötsmeten och grädda kakan mitt i ugnen ca 20 minuter.
    5. Låt kakan svalna något innan den stjälps upp och får kallna på galler. Skär den sedan i 20 stänger, ca 2x10 cm.
    6. Smält chokladen tillsammans med oljan i vattenbad eller i mikron.
    7. Doppa ena halvan av nötstängerna i chokladen. Garnera med halva valnötskärnor. Förvara kakorna svalt.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben